12.3 C
De Bilt

Extra inzet om lezen voor kinderen te bevorderen in Horst aan de Maas

Het college van Horst aan de Maas stelt de gemeenteraad voor te investeren in bevordering van lezen voor kinderen van 0-12 door de programma’s de Bibliotheek op School en Boekstart uit te breiden. Het Bibliotheek op School programma wordt van 14 naar alle 17 basisscholen in de gemeente uitgebreid en het Boekstart programma start op 8 nieuwe kinderopvanglocaties, waarna er 19 kinderopvanglocaties deelnemen aan het programma.

Wie goed leest, leest graag en dat versterkt basisvaardigen zoals taal. Goede taal- en leesvaardigheid zijn nodig voor de ontwikkeling van kinderen om nu en later mee te kunnen doen in de samenleving. Door de Bibliotheek op School en Boekstart programma’s wordt het leesplezier van alle basisschoolkinderen in Horst aan de Maas vergroot.

Boekstart en Bibliotheek op school

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Daar sluit BoekStart op aan. Een programma met onder andere een gratis lidmaatschap van de bieb, dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten en wat zorgt voor een stimulerende leesomgeving op kinderopvanglocaties.

Voor de kinderen vanaf 4 jaar is er de Bibliotheek op school. In het programma is er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Kinderen en jongeren worden gestimuleerd om meer te lezen én leren ze om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games.

Lezen bevorderen

In deze programma’s werken de basisscholen, kinderopvanglocaties en bibliotheek samen om lezen te bevorderen. Naast dat de programma’s zorgen voor de aanwezigheid van boeken op scholen en kinderopvanglocaties, werken de organisaties samen om in te spelen op de leesbehoeften van de kinderen. Wethouder Bouten: “In Horst aan de Maas willen we dat iedereen mee kan doen. Door lezen op alle scholen te bevorderen, bieden we kinderen gelijke kansen om hun taalvaardigheden verder te ontwikkelen en volop mee te kunnen doen in Horst aan de Maas.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio