12.7 C
De Bilt

Voor de Maasveren is de concessieovereenkomst verlengd

Het regionaal en toeristisch-recreatief verkeer in Limburg-Noord kan de komende jaren gebruik blijven maken van de Maasveren. De gemeente Horst aan de Maas heeft namens de ‘Gemeenschappelijke Regeling Maasveren Limburg-Noord’ een verlenging van de concessieovereenkomst Maasveren gesloten met de huidige exploitant Ton Paulus Veerbedrijf BV. Andere deelnemers hiervan zijn de gemeente Beesel, de gemeente Peel en Maas, de gemeente Venlo en de gemeente Horst aan de Maas.

Maasveren weer voor 5 jaar zeker gesteld

Vanuit de goede samenwerking tussen de gemeenten en de exploitant zijn er meerdere gesprekken gevoerd. Hierin zijn gezamenlijk de mogelijkheden verkend om de concessieovereenkomst, die eind dit jaar afloopt, met 5 jaar te verlengen. Hiermee is gezorgd voor continuering van de veren en worden de oversteekmogelijkheden voor auto’s, fietsers en wandelaars behouden.

Basistarieven moeten helaas omhoog

De nieuwe overeenkomst betreft de exploitatie en het beheer van de veerdiensten Kessel-Beesel, Baarlo-Steyl, Grubbenvorst-Velden, Lottum-Lomm en Broekhuizen-Arcen voor de komende 5 jaar. Deze 5 Maasveren vormen een belangrijk onderdeel van de lokale en regionale verkeersinfrastructuur. Naast de verlenging van de concessie hebben de betrokken partijen samen afspraken gemaakt over nieuwe tarieven.

Vanaf begin 2021 heeft er geen tariefsverhoging meer plaatsgevonden, terwijl de loonkosten, brandstof en verzekeringskosten de laatste jaren fors zijn gestegen. Hierdoor kan het niet anders dan dat de basistarieven per 1 januari 2023 zullen stijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio