5.7 C
De Bilt

Groen licht voor mega kermis Sterckwijck in Beugen

Beugen – De gemeente Boxmeer heeft groen licht gegeven om de megakermis Sterckwijck door te laten gaan. Op de kermis zal ongeveer 60 zaken komen te staan op industrieterrein Sterckwijck bij Beugen. De kermis zal 3 weken in september plaats vinden.

Toch nog kermis in de gemeente

De originele kermis van Boxmeer viel qua datum nog binnen de strengere coronamaatregelen in de gemeente Boxmeer. De megakermis Sterckwijck is dus zeker een welkom evenement. Of Boxmeer en Sambeek alsnog een kermis krijgen dit jaar is onbekend.

Afscheid van de gemeenten

De megakermis Sterckwijck vindt plaats vanaf 10 september en zal 2 weken blijven staan. Op 18 september wordt afscheid wordt genomen van de burgermeester van de gemeente Boxmeer, omdat deze gemeente per 1 januari 2022 wordt samengevoegd met 33 andere woonplaatsen/gemeenten Land van Cuijk samengevoegd woord.

Coronamaatregelen

Een editie van het evenement werd onlangs ook georganiseerd in Arnhem. Het evenement omvat ongeveer 60 attracties, inclusief de kramen etc. De initiatiefnemers zijn met de gemeente in gesprek gegaan, omdat zij iets wilden organiseren ter vervanging van de kermissen die door de coronacrisis geen doorgang vonden. Wethouder Willy Hendriks-van Haren: ”Omdat we het iedereen gunnen na een tijd van strenge maatregelen, zijn we bereid om mee te werken aan dit evenement.” zo meld de gemeente Boxmeer op de website vandaag.

Vergunningaanvraag

Vanzelfsprekend zijn de dan geldende coronamaatregelen onder meer bepalend of het evenement door kan gaan. Daarnaast stelt het college voorwaarden, waaronder de toegankelijkheid van het terrein. Omdat het evenement gepland staat op 10 september, vergt dat in korte tijd veel op het gebied van de vergunningaanvragen. De initiatiefnemers en de gemeente werken er hard aan om het evenement door te kunnen laten gaan.

De kermis vind plaats van 10 tot 28 september 2021 zo lang de maatregelen het toe laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio