9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Onderzoeken Lob van Gennep

Middelaar – Sinds oktober 2021 vindt er grondonderzoek plaats in het projectgebied Lob van Gennep. Het grondonderzoek startte in Middelaar en verplaatst zich inmiddels ook naar de andere dorpskernen. Daarnaast is in februari een archeologische onderzoeken gestart.

Grondonderzoek

Met handmatige boringen worden monsters van de bodem en het grondwater genomen. Dit levert informatie op over eventuele aanwezigheid van verontreinigingen in de bodem. Ook is er onderzoek naar het draagvermogen van de bodem. Dit betekent dat een sondeerwagen met een pers staven in de grond drukt. De meeste sonderingen in Middelaar zijn in januari afgerond. Op enkele plaatsen is het wegens terreinomstandigheden nog niet mogelijk geweest om onderzoek uit te voeren. De resterende sonderingen worden mogelijk in maart uitgevoerd. De informatie uit deze onderzoeken is van belang voor het ontwerpen van hogere en sterkere dijken en bepaalt bijvoorbeeld het ruimtebeslag dat nodig is voor de dijkversterking.

Archeologisch onderzoek

In februari start ook een verkennend archeologisch booronderzoek in het projectgebied. Dit onderzoek vindt voornamelijk plaats langs de (nieuwe) dijken en op de plekken waar het project de uiterwaard wil verlagen. Het verkennend booronderzoek brengt in kaart of er op deze locaties een kans bestaat op aanwezigheid van archeologische resten.

Meer informatie

Meer informatie over deze onderzoeken vindt u op www.lobvangennep.nl/nieuws/

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio