27.9 C
De Bilt

Gemeente koopt voor Onze Loods een nieuwe locatie aan in Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas zet zich in voor een gelukkig en gezond bestaan voor alle inwoners. Onze Loods in Horst wordt uitgebreid en voor langere tijd voortgezet op een nieuwe locatie, om er aan bij te dragen dat iedereen kan meedoen. Het college stelt daartoe aan de gemeenteraad voor de locaties Doolgaardstraat 6-8 en 10b aan te kopen en voor deze locaties in samenspraak  met de omgeving tot een plan te komen.  Daarvoor vragen zij de raad €2.837.000,- aan investeringskrediet. 

Wethouder Roy Bouten: “We bouwen een meedoenfabriek voor inwoners waarvoor meedoen niet vanzelfsprekend is. Zodat iedereen mee kan doen op een passende en waardevolle manier, zo dichtbij thuis als mogelijk. De huidige Onze Loods is een groot succes, met ruim 200 unieke bezoekers per week, dat we uit willen breiden. Bijvoorbeeld door de aansluiting van het onderwijs. Daarnaast is dit een unieke kans om een prominente locatie in het centrum van Horst om te vormen tot een fantastische locatie waar mensen meedoen en elkaar ontmoeten.”

Scenario’s

Er zijn verschillende scenario’s om Onze Loods een plek te geven op de locatie Doolgaardstraat. Daarom start de gemeente, na instemming van de gemeenteraad in juni, met een onderzoek waarin in ieder geval drie scenario’s voorliggen:

  1. verbouw van de locatie
  2. nieuwsbouw voor Onze Loods
  3. gecombineerde nieuwbouw, waarin er naast Onze Loods ook ruimte is voor woningen

De gemeente gaat deze scenario’s samen met de partners van Onze Loods en omwonenden uitwerken. Een voorstel met de uitgewerkte scenario’s voor de nieuwe locatie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 aan de gemeenteraad voorgelegd.

Onze Loods

De Loods biedt kansen voor inclusieve werkgelegenheid en sociale integratie. Er worden activiteiten zoals een inloop, dagbesteding, het leren van de Nederlandse taal en (beschut) werk in de nabijheid van inwoners georganiseerd. Ontmoeten, ontwikkelen en ondernemen staan voorop. Op dit moment weten per week 270 unieke bezoekers Onze Loods te vinden. Dat kunnen er dadelijk in de nieuwe locatie nog veel meer worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio