-2 C
De Bilt

Opening Onze Loods: ondersteuning bij werk en taal op één locatie in Horst

Horst aan de Maas – Woensdag 2 maart 2022 is een feestelijke dag: wethouder Roy Bouten opent ‘Onze Loods’ aan de Venloseweg in Horst. Dat is een plek waar allerlei activiteiten worden georganiseerd voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het uitvoeren van werk. In Onze Loods komen werkplekken waar mensen met wat extra begeleiding aan de slag gaan.

Daarnaast krijgen mensen met een uitkering er ondersteuning bij hun stappen naar een betaalde baan. Bovendien organiseren de partners van Onze Loods er taalonderwijs voor inburgeraars. Rendiz, NLW Groep en de gemeente Horst aan de Maas werken samen om deze activiteiten onder één dak aan te bieden.

Onze Loods

De gemeente zorgt er samen met partners voor dat inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt met de nodige begeleiding toch kunnen werken. Dat gebeurt voor verschillende doelgroepen en op verschillende plekken. NLW Groep, een van de grootste partners hierbij, had voorheen geen locatie in Horst aan de Maas. Deelnemers moesten daarom naar een locatie in Panningen of Venray reizen. Met de opening van Onze Loods aan de Venloseweg in Horst (voorheen pand Ideaal) is daar verandering in gekomen.

Foto: gemeente Horst aan de Maas

Nog meer meedoen in Horst aan de Maas

Wethouder Roy Bouten: “Dit is een enorme kans om ervoor te zorgen dat mensen nóg meer mee gaan doen in Horst aan de Maas. Mensen die ondersteuning nodig hebben bij werk krijgen dat dichtbij huis. En lokale initiatiefnemers en ondernemers kunnen aansluiten bij de werkzaamheden onder begeleiding. Zo ontstaat bedrijvigheid die waardevol is voor de mensen die er werken én voor de samenleving van Horst aan de Maas. Ik ben enorm trots dat we dit samen met NLW en Rendiz organiseren.”  

Voor alle mensen die werk onder begeleiding nodig hebben

In eerste instantie biedt Onze Loods werkplekken voor mensen die extra begeleiding nodig hebben in het verrichten van werk. Op termijn komt er ook plek voor inwoners die onder begeleiding groeien naar een betaalde baan. Inwoners kunnen kunnen op deze locatie ook terecht voor ondersteuning van de gemeente, bijvoorbeeld als zij problemen hebben door schulden. NLW Groep organiseert het werk, de begeleiding en ontwikkeling van de deelnemers. Rendiz zorgt voor laagdrempelige arbeidsmatige activiteiten, vrijwilligerswerk en voor de verbinding met de gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio