12.7 C
De Bilt

Preventief cameratoezicht Pastoor Huijbenplein in Panningen verlengd

Panningen Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft op donderdag 24 juni preventief cameratoezicht ingesteld op het Pastoor Huijbenplein in Panningen. Aanleiding voor dit cameratoezicht waren meerdere incidenten bij de Poolse supermarkt aan dit plein. Het cameratoezicht is ingesteld vanuit preventief oogpunt om herhaling te voorkomen en de openbare orde te beschermen.

Preventief cameratoezicht

Het cameratoezicht werd ingesteld voor een periode van vier weken. In overleg met de politie en het openbaar ministerie heeft de burgemeester besloten om het cameratoezicht met twee weken te verlengen. Dit betekent dat de camera’s blijven hangen tot en met 5 augustus. Op dat moment wordt de noodzaak van het cameratoezicht opnieuw bekeken.

Naast het cameratoezicht, blijft de politie de situatie bij de Poolse supermarkt in de gaten houden.

Veilige situatie

Met het preventief cameratoezicht wil de burgemeester bijdragen aan een veilige situatie op en rond het Pastoor Huijbenplein en een veilig gevoel bij de bewoners en ondernemers rond het plein.

Privacy

De camera’s hebben zicht op de voorzijde van de Poolse supermarkt en de directe omgeving van het Pastoor Huijbenplein rond de Poolse supermarkt. De privacy van de omwonenden en de omliggende panden is gewaarborgd. Dit wil zeggen dat de camera’s enkel beelden opnemen van de openbare ruimte.

Verdachte situaties

Mensen die, ondanks de genomen maatregelen, een verdachte situatie zien bij of rond de Poolse supermarkt, kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Bij direct gevaar belt u 112.

Aanwijzingsbesluit

Voor het verlengen van het tijdelijk cameratoezicht heeft de burgemeester een aanwijzingsbesluit genomen. Dit besluit is te raadplegen via www.overheid.nl of via www.peelenmaas.nl onder Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio