0.6 C
De Bilt

PRO Team Limburg met Fietsende Weertse Ondernemers voor het goede doel.

Weert – Het PRO Team Limburg is een stichting die zich al ruim 25 jaar inzet voor de promotie van Limburg binnen en buiten de provincie. Wat de leden verbindt is de liefde voor de fiets en het ondersteunen van het goede doel. Jaarlijks organiseert het PRO Team Limburg een aantal grotere en kleinere evenementen waarbij het steunen van goede doelen en de promotie van Limburg hand in hand gaan. Daarbij wordt ook de verbinding aangegaan met andere organisaties die actief zijn in het Limburgse.

Mede in dat kader heeft het PRO Team Limburg in samenwerking met de Fietsende Weertse Ondernemers op 6 april 2018 een fietstocht Midden- en Noord-Limburg van ca 90 km georganiseerd.

Afvaardigingen van beide organisaties (in totaal 40-50 coureurs) zullen gezamenlijk onder begeleiding van motards en volgwagens fietsen van Weert naar Venlo. Daar zullen ze in Theater de Maaspoort worden ontvangen door theaterdirecteur Leon Thommassen. Tijdens de lunch zal een cheque worden uitgereikt aan het goede doel KidzBase.

KidzBase wil door middel van kleinschalige projecten kleur geven aan het leven van kinderen die uit huis zijn geplaatst en ze het gevoel geven dat ze speciaal zijn. De projecten zijn gericht op:

• het vergroten van de zelfredzaamheid, bijvoorbeeld door het aanbieden van zwemlessen, het verzorgen van fietsen en het organiseren van kookworkshops.

• het verbeteren van het welzijn, bijvoorbeeld door kleding, toiletartikelen en kappersbezoeken te regelen.

• het creëren van fijne herinneringen, bijvoorbeeld door workshops, een Off Road dag en een cadeau met Sinterklaas.

• vervoersaanvragen

Om 10:30 uur geeft wethouder Martijn van den Heuvel, van de gemeente Weert, het startschot voor de fietstocht.

Na de bijeenkomst in de Maaspoort zal het peloton terugfietsen naar Weert, waar onder het genot van een drankje zal worden nagepraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio