10.2 C
De Bilt

Rentree Bram Jacobs binnen Sportregio Noord-Limburg

Beesel – Bram Jacobs, wethouder van gemeente Beesel, is de nieuwe voorzitter van Sportregio Noord-Limburg. Hij volgt voormalig wethouder Roland van Kessel van de gemeente Peel en Maas op, die onlangs is geïnstalleerd als Burgemeester van de gemeente Cranendonck. Jacobs was in de periode 2013 – 2017 al eens voorzitter van het samenwerkingsverband.

Jacobs heeft passie voor sport

Bram Jacobs, nieuwe voorzitter Sportregio Noord-Limburg: “Ik ben verheugd dat ik opnieuw de voorzittershamer binnen dit verband mag aangrijpen.” Met zijn passie voor sport, nog altijd actief als volleyballer, weet hij maar al te goed wat sport en bewegen bijdraagt aan persoonlijke vitaliteit en gezondheid op mentaal en fysiek vlak. Han Geurts, wethouder van Horst aan de Maas, neemt de rol als vicevoorzitter op zich.

Sport en Bewegen

Als wethouder in Beesel heeft Jacobs de portefeuille met taken zoals o.a. Sport en Bewegen, Gezondheid, Jeugdzorg, WMO en inclusieve samenleving. Han Geurts de nieuwe vicevoorzitter heeft als wethouder in Horst aan de Maas accommodaties, leefbaarheid en sport en cultuur in zijn portefeuille.

Focus 2019

De Sportregio Noord-Limburg gaat in 2019 aan de slag met kennisdeling en samenwerking op het gebied van een gezonde leefstijl binnen het voortgezet onderwijs. Daarnaast vindt een doorontwikkeling plaats van lopende succesvolle programma’s als Iedereen Kan Sporten.

Over Sportregio Noord-Limburg

Sportregio Noord-Limburg is een samenwerking tussen zeven gemeenten op het gebied van sport en bewegen. De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray zijn er van overtuigd dat sport en bewegen een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van leven en wonen in de regio. Daarbij kan sport en bewegen een belangrijke impuls geven aan het imago en profilering van de regio. De gemeenten werken samen op die facetten waarbij samenwerking een toegevoegde waarde heeft, zoals onder andere verenigingsondersteuning en mensen met een beperking.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio