16.1 C
De Bilt

Sportcafé Gennep zet aan tot denken

Gennep – Maandagavond 13 september vond het Sportcafé in Gennep plaats. Zo’n 20 sport- en beweegaanbieders gingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de sport. Wethouder Rob Peperzak was ook aanwezig en gaf aan trots te zijn op de sportaanbieders, die zeker in coronatijd bewezen hebben het cement van de samenleving te zijn.

Sportcafé

Tijdens het Sportcafé werden er volop goede voorbeelden gedeeld van vernieuwing en samenwerking. TV Gennep gaat bijvoorbeeld één tennisbaan opofferen, om daar drie padelbanen voor terug te krijgen. Volleybalvereniging Flamingo’s gaat, liefst samen met andere verenigingen, aan de slag met de nieuwe app ‘Taakie’, om op een moderne manier vrijwilligers te werven. Verder zijn korfbalverenigingen VIOS en SPES een samenwerking aangegaan en werkt voetbalvereniging Vitesse samen met kinderdagverblijf Madelief.

Zo inspireerden de deelnemers elkaar met hun initiatieven en verhalen. De sportaanbieders gaan aan de slag met alle inspiratie. Ze worden hierbij waar nodig ondersteund door verenigingsondersteuner Joey Rutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio