5.3 C
De Bilt

Maak met subsidie je tuin Waterklaar!

Bergen – Wanneer je regenwater opvangt in je eigen tuin lever je een bijdrage aan het voorkomen van droogte en wateroverlast. Je helpt niet alleen om de problemen rondom klimaatverandering te voorkomen, je creëert ook een fijne groene leefomgeving.

We krijgen steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden: zware regenbuien of juist langere perioden van hitte. Die uitzonderlijke hitte en langere perioden van droogte zorgen voor watertekorten. Omgekeerd zorgen zware regenbuien, toenemende bebouwing en verharding van tuinen ervoor dat riolen het regenwater niet meer kunnen verwerken. De Limburgse waterorganisaties en gemeenten nemen al maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Inwoners in Limburg kunnen een steentje bijdragen
door hun regenpijp af te koppelen van het regenwaterriool en het water op te vangen in eigen tuin

Afkoppelen

Door het afkoppelen van de regenpijp maak je jouw tuin Waterklaar. Het schone regenwater stroomt dan niet meer weg via het riool, maar zakt weg in de bodem van je eigen tuin. Hiermee lever je een bijdrage aan het voorkomen van droogte en wateroverlast. En je creëert ook een fijne groene leefomgeving. Er zijn verschillende manieren om het regenwater in een tuin af te koppelen en je tuin groener te maken, afhankelijk van je eigen wensen en budget. Op www.waterklaar.nl/oplossingen zijn diverse mogelijkheden te vinden om jouw tuin Waterklaar te maken. Een mooie groene tuin ligt binnen handbereik.

Vraag subsidie aan

Wil jij afkoppelen? Vraag dan nu je afkoppelsubsidie aan. Kijk voor meer informatie over de subsidieregeling in onze gemeente op www.bergen.nl, bij subsidie afkoppelen regenwater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio