11.5 C
De Bilt

Tegemoetkoming voor verenigingen en maatschappelijke organisaties Horst aan de Maas

Van 1 april tot 1 juni kunnen verenigingen en maatschappelijke organisaties in Horst aan de Maas een financiële tegemoetkoming voor de gestegen energiekosten aanvragen bij de gemeente via www.horstaandemaas.nl/energieregeling. Het college van B en W reserveert € 1 miljoen voor de regeling.

Wat houdt de Tegemoetkoming in?

De regeling is op basis van de daadwerkelijk gestegen energiekosten van oktober ’22 tot en met maart ’23. Een deel van de gestegen kosten wordt vergoed. Het gaat om 75% van het verschil tussen het oude en nieuwe tarief. Wethouder Joosten zegt over de regeling: ‘Verenigingen en maatschappelijke organisaties leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Horst aan de Maas. Dat willen wij als college zoveel mogelijk in stand houden. Sommige verenigingen zijn simpelweg niet in staat om de hoge energierekening te betalen. Met deze regeling komen wij hen hierin tegemoet’. 

Welke verenigingen komen in aanmerking voor de regeling?

Er zijn ook verschillende landelijke regelingen voor de tegemoetkoming in energiekosten. Komt een vereniging in aanmerking voor een landelijke regeling dan gaat deze voor op de gemeentelijke regeling. Weet je niet zeker of jouw vereniging in aanmerking komt? Neem dan contact op met team samenleving van de gemeente Horst aan de Maas via: gemeente@horstaandemaas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio