6.1 C
De Bilt

Veiligheidsschermen bij Rat Verlegh Stadion krijgen versteviging

Breda – De veiligheidsschermen die normaliter worden ingezet bij risicowedstrijden van NAC Breda worden op woensdag 19 januari versterkt met contragewicht en blijven voorlopig uitgeklapt staan. Uit onderzoek naar de constructie van de schermen bleek dat ze niet voldeden aan de veiligheidseisen. De gemeente plaatst de verzwaarde steunframes aan de veiligheidsschermen zodat ze weer voldoen aan de normen.

Veiligheidsschermen

In september 2021 bleek dat de schermen die rondom het stadion staan in uitgeklapte vorm niet stabiel genoeg zijn en niet voldoen aan de veiligheidseisen. Dat zou mogelijk een risico kunnen opleveren voor de supporters die langs de schermen lopen. Vanaf dat moment zijn daarom tijdens wedstrijden met uitpubliek als tijdelijke maatregel zeecontainers gebruikt om de veiligheidsschermen te stabiliseren. Inmiddels is er een oplossing gevonden voor de middellange termijn.

Steunframes

Voor een periode van circa 2 jaar worden er steunframes aan de uitgeklapte schermen bevestigd, die worden verzwaard met stelconplaten. Het gaat om de schermen aan de achterzijde van het stadion, grenzend aan het stadion. Gemeente Breda, als eigenaar van het gebouw en de aangrenzende buitenruimte, en NAC Breda, als huurder, zijn in overleg over een duurzame oplossing voor de lange termijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio