18 C
De Bilt

Vitaal Meedoen; vervolg op succesvol Fit Naar Werk

Na 10 succesvolle Fit Naar Werk-trajecten slaan RKsv Wittenhorst en de gemeente Horst aan de Maas de handen opnieuw ineen met ‘Vitaal Meedoen’. Met het aanbieden van een jaarprogramma met sport-, beweeg- en participatieactiviteiten aan verschillende doelgroepen ontstaat een intensievere en duurzame samenwerking tussen beide partijen. Centraal in het nieuwe programma ‘Vitaal Meedoen’ staat de vitaliteit van deelnemers. Een verbetering van de kwaliteit van leven wordt mogelijk gemaakt door activiteiten op een laagdrempelige manier, op verschillende niveaus, aan te bieden. Het programma Vitaal Meedoen start in september a.s.

Jaarrond programma

Vitaal Meedoen bestaat uit een jaarrond programma, waarbij 4 keer per week een sport- of beweegactiviteit aangeboden wordt. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om vervolgens structureel verder te gaan met een activiteit naar keuze. Alle activiteiten zijn gericht op Positieve Gezondheid en het bevorderen van participatie. Kenmerkend voor Vitaal Meedoen is dat het programma aansluit bij de mogelijkheden en behoeften van een individuele deelnemer.  

Vitaal Meedoen voor alle inwoners

De gemeente Horst aan de Maas streeft naar vitale inwoners die allemaal meedoen in de samenleving. Via Vitaal Meedoen creëert de gemeente mogelijkheden voor inwoners voor wie meedoen in de samenleving niet vanzelfsprekend is.  Wethouder Roy Bouten: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen écht mee kan doen en ook echt meedoet. Het verbetert je sociale netwerk. Zorgt dat je gezonder bent. En maakt dat je kansen op de arbeidsmarkt groeien. Met het programma zorgen we samen met Wittenhorst dat inwoners waarvoor meedoen niet vanzelfsprekend is bij die stap worden geholpen.” 

Rol Wittenhorst

De bijdrage aan de 10 eerdere edities van Fit Naar Werk typeert de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Wittenhorst al jaren neemt. De voetbalvereniging blijft ambitieus en wil haar maatschappelijke rol graag uitbreiden. Vitaal Meedoen is voor Wittenhorst een nieuwe, unieke kans om de sociale en maatschappelijke impact richting het bedrijfsleven te vergroten. De bijdrage die Wittenhorst levert aan de vitaliteit van de deelnemers staat daarbij voorop.  

Het programma biedt ook het bedrijfsleven kansen hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Zo kunnen bedrijven deelnemers aan het project werkervaringsplaatsen of zelfs betaalde banen aanbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio