VVV-Venlo gaat voor Rookvrije sportomgeving

Venlo – VVV-Venlo draagt de beweging ‘Venlo op weg naar een rookvrije generatie’ een warm hart toe. De Venlo Eredivisionist vindt de ambitie een generatie kinderen op te laten groeien in een rookvrije omgeving een nobel streven. Komend seizoen gaat de club in samenwerking met de supportersvereniging en de KNVB bekijken wat de wensen en mogelijkheden zijn om een goed beleid  op het gebied van roken neer te zetten.

Al stappen gezet

De afgelopen jaren heeft de club al stappen gezet. Zo zijn onder meer het supportershome en het jeugdhome rookvrij. Bovendien mag op de jeugdtribune niet meer worden gerookt in het bijzijn van kinderen. Vanuit de supportersvereniging zijn er positieve geluiden gekomen om verder stappen te zetten. Algemeen Directeur Marco Bogers: “Komend seizoen gaan we kijken wat er nodig is. We dragen de beweging naar een rookvrije generatie graag mee uit als maatschappelijk ambassadeur, omdat het past binnen de topsportvisie van onze club. De ECV, de organisatie van Eredivisieclubs, is bezig met het formuleren van beleid op dit gebied en dat gaan we als club zeker onderschrijven. Jongeren, en vooral kinderen, moeten van het voetbal kunnen genieten zónder in de rooklucht te zitten. Niet alleen in het stadion, maar ook naar amateurverenigingen willen we een voorbeeldfunctie gaan vervullen.“

Maatregelen

Daarbij zal stapsgewijs gewerkt worden en zullen ook bij de verbouwing van het stadion eventuele maatregelen worden genomen, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en behoeften van de supporters en andere betrokkenen.

Gemeente Venlo

De Gemeente Venlo is als initiatiefnemer van de rookvrije generatie blij met het nieuws. Er is al een samenwerking met onder andere de GGD, Vincent Van Gogh, scholen en het VieCuri. Longarts Harry Pouwels (VieCuri) is de lokale ambassadeur. VVV-Venlo volgt andere organisaties die al in het initiatief stapten, waaronder de sportomgeving in Velden, Kinderboerderij Hagerhof en Speeltuin Klein Zwitserland, dat onlangs nog een landelijke Rookvrije Generatie award won in de categorie recreatie

Achtergrond / feiten:

  • Roken is verreweg de nummer één vermijdbare oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland.
  • Jaarlijks sterven 20.000 Nederlanders aan de gevolgen van roken. Dat is méér dan het aantal slachtoffers als gevolg van drank, drugs, misdaad en verkeer bij elkaar.
  • Wekelijks raken in Nederland honderden kinderen verslaafd aan tabak.
  • Wetenschappelijk is bewezen dat zien roken, doet roken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img