5.3 C
De Bilt

In drie weken: 280 extra woningen in Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas is druk bezig met de woonambitie. Om te realiseren dat er voldoende en meer betaalbare woningen in Horst aan de Maas zijn in 2025, zet het college van B&W in op het vergunnen van 1000 extra woningen. Zo zijn de laatste weken weer zeven bestemmingsplannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad en twee stedenbouwkundige ontwerpen goedgekeurd door het college. De plannen geven samen ruimte aan c.a. 280 extra woningen en zijn goed verspreid over de verschillende kernen van Horst aan de Maas.

Plannen maken voor woningen

Wethouder Rudy Tegels: “Het draait om het bouwen van huizen. Plannen maken hoort daar bij, maar het realiseren van woningen daar gaat het om! Het is goed om te zien dat we de afgelopen weken grote stappen hebben gezet, om zo weer 280 woningen toe te voegen. We realiseren grote woningbouwprojecten, zoals in Sevenum en Meterik. Maar we maken ook kleine initiatieven mogelijk.”

Woningbouwontwikkeling ‘t Mäöleveld en Meteriks Veld 2

Voor de woningbouwontwikkelingen Meteriks Veld 2 in Meterik en ‘t Mäöleveld in Sevenum zijn de afgelopen week stedenbouwkundig ontwerpen vastgesteld door het college van B&W.  De plannen hiervoor heeft de gemeente samen met de omgeving, na een participatietraject, opgesteld.

Groene omgeving centraal

In beide ontwerpen staat een groene omgeving centraal, omdat dit bijdraagt aan een fijne en gezonde woonomgeving en het aansluit bij de opgave om meer aandacht te hebben voor klimaatadaptatie en hittestress. In het plan voor Meteriks Veld 2 is er ook ruimte voor water opgenomen.

‘t Mäöleveld

In het ontwerp voor ‘t Mäöleveld in Sevenum is ruimte voor circa 150 woningen en in het ontwerp voor Meteriks Veld 2 is ruimte voor circa 100 huizen. Door het vaststellen van de plannen, kan de verdere uitwerking plaats vinden. Naar verwachting gaat eind dit jaar de schop in de grond bij allebei de plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio