16.3 C
De Bilt

5 eieren in ooievaarsnest stadhuis van Gennep

De Gennepse ooievaars zijn weer live te volgen op hun ooievaarsnest via www.visitgennep.nl/ooievaar. Pa ooievaar, te herkennen aan een aluminium ring aan zijn rechterpoot zit hier al sinds 2008. Sinds vorig jaar is er een nieuwe ma ooievaar in Gennep, te herkennen aan een zwarte ring. Ze komt van origine uit Haps. Hopelijk wordt er dit jaar succesvol een aantal jongen grootgebracht. De afgelopen 2 jaar hebben de kuikens het niet overleefd. Door nattigheid, kou of een droog voorjaar was er te weinig eten. Er liggen nu 5 eieren in het nest. Als alles goed gaat, zal het eerste ei eind april uitkomen.

Onderhoud ooievaarsnest en ringen

Beleef de Lente, een initiatief van Vogelbescherming Nederland, heeft haar camera nu gericht op een ander ooievaarsnest in een meer natuurlijke omgeving. Dat betekende voor de Gennepse camera dat de techniek moest worden aangepast.

Dat is gelukt, al werkt het geluid nog niet optimaal. Ooievaarkenner Leo Daanen, onze trouwe vrijwilliger uit Beugen, heeft jarenlang blogs verzorgd voor Beleef de Lente, maar is daar vorig jaar mee gestopt. Hij blijft de Gennepse ooievaars volgen, doet het onderhoud van het ooievaarsnest en zorgt dat de kuikens op het juiste moment geringd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio