1.4 C
De Bilt

Aanbesteding De Haamen stopgezet, indoorverbouwing uitgesteld

Beek – De gemeente Beek heeft de aanbesteding voor de indoorverbouwing van sportcomplex de Haamen stopgezet. Marktpartijen hebben boven het beschikbare budget ingeschreven. Als gevolg daarvan gaat de in de zomer geplande indoorverbouwing niet door.

Voor de indoorverbouwing en renovatie van De Haamen is een meervoudig onderhandse aanbesteding uitgeschreven. Hiervoor is een raming opgesteld en een maximaal beschikbaar budget vastgesteld.

De gemeenteraad stelde op 15 januari jl. een krediet van 768.000 euro beschikbaar voor de verbouwing en renovatie van De Haamen. Uit de aanbbiedingen blijkt dat marktpartijen een bedrag van circa 1.070.000 euro nodig hebben om het pakket van eisen en wensen uit te kunnen voeren. Volgens de aanbestedingswetgeving is de gemeente verplicht een aanbesteding stop te zetten als die boven budget is ingeschreven.

Het stopzetten van de aanbesteding betekent dat deze zomer niet met de geplande indoorverbouwing kan worden begonnen. Ook moet met alle betrokkenen worden onderzocht hoe de aanbesteding opnieuw in de markt gezet kan worden.

Voor alle betrokken partijen is het een teleurstelling dat de geplande verbouwing niet door kan gaan. Voor de gebruikers en het personeel van De Haamen wordt op maandagavond 18 juni om 20.30 uur op het sportcomplex een informatieavond georganiseerd. Daar worden zij bijgepraat over de stand van zaken en de vervolgstappen die genomen moeten worden.

Het aanbrengen van een nieuwe sportvloer in sporthal 1 maakt geen onderdeel uit van deze aanbesteding en zal volgens planning deze zomer worden uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio