6.9 C
De Bilt

Actie Schone Maas: wie helpt mee?

Mook en Middelaar – Ook dit jaar gaat de Gemeente Mook & Middelaar aan de slag met het opschonen
van de Maasoevers in Limburg. Dit doet ze samen met diverse partijen binnen het project ‘Schone Maas’. Op zaterdagmiddag 30 maart vindt er een opschoonactie plaats waarbij verenigingen mee kunnen helpen met het opschonen van trajecten langs de Maas.

Zwerfafval, een gevaarlijk probleem

Op de oevers van de Maas komt veel afval terecht dat door de rivier is aangevoerd.
Dit zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Daarnaast veroorzaakt het ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Grote plastics veranderen door zonlicht en golfslag in ‘microplastics’, die
niet meer uit het water te verwijderen zijn. Het gevolg: talloze dieren krijgen de microplastics binnen, waardoor het uiteindelijk ook weer op ons bord belandt!

Samen oevers opschonen

Er wordt al veel zwerfafval opgeruimd langs de Maas en beken in Limburg. Toch blijft er helaas nog veel troep liggen. Daarom werken o.a. provincie Limburg, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, gemeenten, terreinbeheerders en natuurorganisaties samen in het project Schone Maas.

Oproep

Welke verenigingen willen hieraan meedoen en in ruil daarvoor 200 euro verdienen? Meedoen betekent dat de vereniging op zaterdagmiddag 30 maart, van 13.30 tot 16.00 uur, een tracé langs de Maas op gaat schonen. Iedere vereniging die meedoet stelt een groep samen van 10-15 enthousiaste personen om deze klus te klaren.
U krijgt materialen zoals handschoenen, knijpers en vuilniszakken en kunt het afval op divers locaties deponeren. Maximaal 10 verenigingen kunnen deelnemen dus meld je snel aan! Dit kan per e-mail naar: tao@mookenmiddelaar.nl

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit zwerfafvalprobleem? Kijk op www.schonemaas.nl. We zien uw reactie graag tegemoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio