10.2 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Basisschool ’t Diekske is gezond!

Basisschool ’t Diekske in Afferden heeft als eerste basisschool in de gemeente Bergen het landelijk vignet ‘Gezonde School’ behaald. Het vignet is een erkenning voor scholen die de gezondheid van leerlingen verbeteren. Op maandag 30 mei wordt het vignet officieel onthuld door wethouder Claudia Ponjee.

Basisschool ’t Diekske

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder uitval en een gezondere leefstijl. Basisschool ’t Diekske zorgt voor actieve en gezonde leerlingen en biedt een positief, veilig schoolklimaat. Samen met kinderen, ouders en leerkrachten stimuleert de school gezond eten en drinken. Er zijn vaste fruit- en groentedagen en de kinderen mogen de hele dag water drinken. Tijdens themaweken besteden alle groepen aandacht aan gezonde voeding en duurzaamheid. Waar mogelijk wordt ook de omgeving betrokken.

Directeur Marcella van Wanroij van Basisschool ’t Diekske is er trots op om een Gezonde School te zijn. ‘Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school gezond is.’

Vignet ‘Gezonde School’

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. De GGD Limburg-Noord stimuleert scholen om te werken met de Gezonde School aanpak en ondersteunt ze in het behalen van een vignet. Gemeente Bergen draagt het initiatief een warm hart toe en stimuleert scholen in de gemeente om met het thema gezondheid aan de slag te gaan. Meer informatie over het initiatief is te vinden op de website van de Gezonde School.

Officiële onthulling

Op maandag 30 mei wordt het vignet ‘Gezonde School’ officieel onthuld door wethouder Claudia Ponjee. Dit gebeurt om 8.30 uur op het schoolplein van Basisschool ’t Diekske in Afferden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio