17.2 C
De Bilt

Bergen (L) begint aan eerste editie van de Veiligheidsdagen

Maak kennis met dé veiligheidspartners uit de gemeente Bergen en omstreken tijdens de Veiligheidsdagen 2022. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni laten zij graag aan het grote publiek zien hoe zij zich inzetten voor de veiligheid in de omgeving.

Veiligheidsdagen Bergen

Van het lopen van een hindernisbaan als een echte politieagent, tot een ware VR-experience over brandveiligheid. Van het bekijken van een hennepkwekerij, cocaïnewasserij en synthetisch drugslab, tot een rijsimulator van Veilig Verkeer Nederland over de gevolgen van alcohol achter het stuur. Er is heel wat te zien, horen én beleven tijdens de eerste editie van de Veiligheidsdagen. Op de interactieve markt leren mensen meer over onderwerpen als (brand)veiligheid, alcohol en drugs, ondermijning, illegale dumpingen en diefstal.

De Veiligheidsdagen zijn op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni, van 10.00 tot 16.00 uur bij Mosaïque in Nieuw Bergen. Het volledige programma van de Veiligheidsdagen is te vinden op www.bergen.nl/veiligheidsdagen-2022.

Jong geleerd

Op vrijdag 17 juni bezoeken leerlingen van Openbare Daltonbasisschool De Klimop in Bergen, Basisschool ’t Kendelke in Siebengewald, Vitusschool in Well en Catharinaschool in Wellerlooi de Veiligheidsdagen. In groepjes gaan zij over de markt, waarbij zij in een speciaal, interactief programma kennismaken met de verschillende veiligheidspartners.

Verkeersmaatregelen

In verband met de Veiligheidsdagen 2022 wordt een deel van de parkeerplaats bij Mosaïque afgezet van vrijdag 17 juni 6.00 uur tot zaterdag 18 juni 18.00 uur. Bijgaande kaart laat zien op welk deel van de parkeerplaats het tijdelijk niet mogelijk is om te parkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio