20 C
De Bilt

Gemeente Bergen start pilot om parkeeroverlast in recreatiegebieden te verminderen

In de weekenden van Hemelvaart en Pinksteren bezoeken veel mensen de recreatiegebieden in de gemeente Bergen. Dit leidt regelmatig tot parkeeroverlast voor de inwoners die in de buurt van deze gebieden wonen. Met de pilot ‘Parkeercirculatie’ wil Gemeente Bergen deze overlast verminderen.

Gemeente Bergen heeft onderzoek gedaan naar de parkeercirculatie in en om de recreatiegebieden in de gemeente. Hierbij werd onder andere gekeken naar het aantal beschikbare parkeerplaatsen, de doorstroom van verkeer en de informatievoorziening voor bezoekers en bestuurders.

Uit het onderzoek kwamen verschillende mogelijkheden voor de korte, middellange en lange termijn om de parkeercirculatie in en om de recreatiegebieden te verbeteren. Deze mogelijkheden worden de komende tijd verder uitgewerkt.

Nu al aan de slag tegen parkeeroverlast

Maar Gemeente Bergen wil ook dit voorjaar al aan de slag met het verbeteren van de parkeercirculatie en informatievoorziening voor bezoekers. “We hebben prachtige natuur- en recreatiegebieden in de gemeente Bergen, waar iedereen van kan en mag genieten. Maar dit mag natuurlijk niet leiden tot parkeeroverlast. Om die reden willen we al dit voorjaar van start gaan met de pilot ‘Parkeercirculatie’”, vertelt wethouder Martijn Buijsse van Gemeente Bergen.

Aan de N271, van en naar Bleijenbeek, het Reindersmeer en de Hamert, worden borden geplaatst. Deze borden informeren bezoekers op het moment dat de parkeerplaats vol is. Bij de laatste twee recreatiegebieden verwijzen de borden ook naar een alternatieve parkeermogelijkheid.

Evaluatie

De pilot wordt uitgevoerd in de weekenden rondom Hemelvaart en Pinksteren. De gemeente werkt hierbij samen met een gespecialiseerd bedrijf, de ondernemers bij de parkeerplaatsen en de boa’s. Na Pinksteren wordt de pilot geëvalueerd. Gekeken wordt of deze vorm van informatievoorziening voor bezoekers leidt tot de gewenste verbetering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio