5.7 C
De Bilt

Duurzaamheidsmarkt in Gennep: bent u erbij?

Op zaterdag 10 september organiseren we van 11.00 tot 16.00 uur een open dag in het gemeentekantoor. Daarnaast is er die dag ook een duurzaamheidsmarkt op het Ellen Hoffmannplein. Tijdens de duurzaamheidsmarkt zijn er veel inwoners en ondernemers uit de regio aanwezig, die u meer vertellen over energiebesparing en duurzaamheid. In dit artikel stellen we een aantal deelnemers aan u voor.

Energiebesparing op Duurzaamheidsmarkt

De eerste stap naar een duurzame energievoorziening is besparing. Energieadviseur Laurette Bulkens vertelt u alles over woningverduurzaming: wat levert de meeste besparing op en welke eenvoudige maatregelen worden vaak over het hoofd gezien? Het energiecafé Mook en Middelaar helpt inwoners energie te besparen en medewerkers van isolatiebedrijf Duits kunnen u alles vertellen over verschillende isolatietechnieken en -materialen. 

Duurzaam opwekken

De energie die u na besparing nog nodig heeft, moet uiteindelijk duurzaam opgewekt worden. Leden van energiecoöperatie Stroom van Hier onderzoeken in Gennep de mogelijkheden om een zonneproject voor en door inwoners te starten en gaan hierover met u in gesprek. Ook zijn installatiebedrijf Meegens, installateur van zonnepanelen, en JK Solutions, specialist in elektrisch rijden en laden, aanwezig om hun kennis met u te delen.  

Gratis vaste plant

Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen, heeft positieve effecten op mens, dier en natuur. Neem bij uw bezoek aan de duurzaamheidsmarkt één van de stenen mee, die u uit uw tuin heeft verwijderd en ontvang een gratis vaste plant. Daarnaast komt u in aanmerking voor een gratis boom.

Meer informatie

Ga naar www.gennep.nl/duurzaamheidsmarkt voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio