6.9 C
De Bilt

Duurzaamheidsmarkt zaterdag 29 september

Mook – Op zaterdag 29 september aanstaande organiseert de gemeente Mook en Middelaar een duurzaamheidsmarkt. U komt toch ook? De entree is gratis. Wethouder Doorenbos opent de markt om 11.00 uur. Diverse lokale en regionale organisaties en bedrijven laten deze dag zien wat er op dit moment al allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid.

Verduurzamen

U kunt onder meer advies inwinnen over het verduurzamen van uw woning, lokaal geproduceerd voedsel kopen en fietsen op de zogenaamde ‘energiefiets’ om te ervaren hoeveel energie nodig is om bijvoorbeeld een ventilator te laten blazen. Het Energiecafé Molenhoek en Natuur- en milieugroep Animo zijn vertegenwoordigd. Er zijn bedrijven aanwezig die gespecialiseerd zijn in zonnepanelen en warmtepompen. Voor advies over de
financiering van duurzame maatregelen kunt u terecht bij specialisten.

Duurzaamheidsmarkt

De duurzaamheidsmarkt is voor jong en oud. Er is een leuke activiteit voor kinderen georganiseerd. Zij kunnen via een formulier dat verkrijgbaar is bij de kraam van de gemeente deelnemen aan een speurtocht. Voor iedereen die de speurtocht tot een goed einde brengt, ligt er een duurzaam prijsje klaar.

Praktische informatie

De markt is open voor publiek van 11.00 uur tot 16.00 uur en wordt gehouden in het centrum van Mook, bij ’t Môks Café aan de Groesbeekseweg 3. De markt is geheel buiten. Bij slecht weer zal deels worden uitgeweken naar de grote zaal van ‘t Môks Café.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio