15.1 C
De Bilt

Duurzame mobiliteit voor gemeentelijke organisatie

Gemeente Mook en Middelaar – De medewerkers van de gemeentelijke organisatie gaan zelf het goede voorbeeld geven! Op 29 oktober vond de aftrap plaats van het project Mobie, waarbij de organisatie een jaar lang gaat rijden met elektrische fietsen en een elektrische auto.

Het is de bedoeling dat hiermee bijgedragen wordt aan een beter milieu door minder CO2-uitstoot. Door middel van een app kunnen medewerkers een elektrische auto of fiets reserveren voor inzet bij hun werk.

“Weer een stap verder in onze ambitie voor een duurzame gemeente. Minder auto’s en een schonere lucht. We gaan voor een succesvolle pilot waardoor het deelvervoer op een zo’n kort mogelijke termijn voor een breed publiek toegankelijk wordt”, aldus wethouder Geertjan Wienhoven.

Donderdag 1 november was er ook regionaal een aftrap voor duurzaam deelvervoer: Acht Noord-Limburgse gemeenten treden vanuit Trendsportal op als initiatiefnemer voor duurzaam deelvervoer, om vervolgens in de toekomst ook bedrijven en inwoners mee bte laten doen. Op dit moment rijden er 8 elektrische BMWi3 en 16 elektrische deelfietsen rond in Noord-Limburg. In eerste instantie voor medewerkers van de gemeenten, met als
doel kennis vergaren en opschalen. Het streven vanuit Trendsportal is zo eind 2020 vijftig tot honderd duurzame deelvoertuigen beschikbaar te stellen voor iedereen in Noord-Limburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio