8.9 C
De Bilt

Gemeente Beek werk aan wegen en voetpaden

Beek – Ieder jaar inspecteert de gemeente Beek alle wegen en voetpaden op haar grondgebied. Dat resulteert jaarlijks in een onderhoudsprogramma. De gemeente verspijkert in 2018 circa 300.000 euro aan groot en klein onderhoud aan wegen en voetpaden.

Wegen

Dit jaar worden op diverse plaatsen in de gemeente de wegen van een nieuwe slijt- of deklaag voorzien. Het gaat om de Eerdshaag, Kelmonderstraat en een deel van de Grootgenhouterstraat. Hier zijn vorig jaar door de nutsbedrijven water en gasleidingen gesaneerd. Tevens wordt een gedeelte van de Oude Kerk in Spaubeek van een slijtlaag voorzien. Dit geldt ook voor de paden op de begraafplaats De Nieuwen Hof. De rijbaan van de Kupstraat in Spaubeek krijgt een nieuwe asfalt deklaag. Ook wordt de deklaag van een gedeelte van de rijbaan van de Europalaan vernieuwd. Dit gebeurt gelijktijdig met de werkzaamheden aan de fietsbrug. Ten slotte wordt de klinkerbestrating van de rotonde aan de Adsteeg vervangen door betonelementen.

Voet- en fietspaden

Net als in voorgaande jaren saneren WML en Enexis ook dit jaar leidingen. Hiervoor gaan op diverse plaatsen graafwerkzaamheden plaatsvinden, veelal in voetpaden. Gelijktijdig met de werkzaamheden bij het bouwplan “De Bron” wordt de bestrating van de voetpaden en rijbaan van de Vondelstraat tussen de Dr. Beckerstraat en Dr. Schaepmanlaan vervangen. Ook wordt het fietspad in Spaubeek richting Schinnen en het fietspad Prins Mauritslaan richting Neerbeek geheel dan wel gedeeltelijk opnieuw bestraat.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio