15.7 C
De Bilt

Gennep zeker tot en met 2025 etappeplaats Simac Ladies Tour

Gemeente Gennep heeft de overeenkomst met de Simac Ladies Tour voor drie jaar verlengd. Hiermee garandeert de gemeente een plekje in het etappeschema voor nog eens drie edities van de grootste meerdaagse wielerkoers van Nederland voor vrouwen.

Simac Ladies Tour

In 2022 streek de karavaan van de Simac Ladies Tour al voor de achtste keer neer in Gennep. Na het niet doorgaan van de editie van 2020 en de tijdrit in 2021, was de editie van 2022 in het centrum van Gennep, in de kernen en het buitengebied van de gemeente weer volop bruisend. In gesprek met de gemeente gaf koersdirecteur Thijs Rondhuis aan de overeenkomst met Gennep graag te willen verlengen. Dat besluit werd snel genomen.

Wethouder Janine van Hulsteijn licht toe: “De Simac Ladies Tour komt al sinds 2014 in onze gemeente. Dat we al die jaren etappeplaats zijn geweest is echt uniek. Het dameswielrennen heeft in die periode een enorme vlucht genomen en dat hebben wij van dichtbij mee kunnen maken. Ik weet nog dat de ploegen jaren geleden aankwamen met kleine busjes en campertjes; moet je eens kijken wat er nu aan ploegbussen mee komt: geweldig om te zien!”

Simac Ladies Tour over Oordsebrug Ottersum
Simac Ladies Tour over Oordsebrug Ottersum – Foto: @Sportfotonl

Gennep wielergemeente

Van Hulsteijn vervolgt: “Als college hebben we uitgesproken de komende jaren meer invulling te willen geven aan Gennep als wielergemeente. Samen met wielerliefhebbers uit de gemeente en de regio bekijken we op welke manieren dat zoal kan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van mountainbike -en gravelroutes. Uit een van die brainstorms kwam ook naar voren dat een groot en bekend evenement als de Simac Ladies Tour zeker z’n meerwaarde heeft en verschillende doelen dient.

Zo profiteren de lokale ondernemers op de dag zelf van een bruisend evenement, maar kan het ook een kapstok zijn om dingen omheen te organiseren. De komende jaren willen we daar dan ook meer uithalen, met de focus op de breedtesport en specifiek het dameswielrennen. Daarnaast kunnen we met een evenement als dit laten zien in wat voor mooi en divers fietsgebied we wonen!”

Editie 2023

Op woensdag 6 september komt de Simac Ladies Tour voor de negende keer door de gemeente Gennep. De 25e editie van de grootste wedstrijd voor de vrouwen op World Tour-niveau in Nederland vindt plaats van 5 tot en met 10 september. De dag erna gaat het peloton naar Leuven, waar een tijdrit op het programma staat. Jaarlijks staan verschillende toppers uit het vrouwenpeloton aan de start, zoals Lorena Wiebes, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio