14.9 C
De Bilt

Inschrijving Greune Mèrt voor organisaties die bijdragen aan duurzaamheid geopend!

Op zondag 26 juni 2022 organiseert gemeente Horst aan de Maas een evenement voor alle inwoners: de Greune Mèrt. Onder het motto #WijGaanGroen informeert én inspireer gemeente Horst aan de Maas de inwoners op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan thema’s zoals energie(besparing), duurzaam vervoer, klimaatadaptatie, groene tuinen, biodiversiteit, recycling, circulaire economie, duurzame voeding en natuurlijk subsidies.

Greune Mèrt

Wethouder Thijs Kuipers: “Met de Greune Mèrt willen we het inwoners van Horst aan de Maas helpen, prikkelen en aanspreken om duurzame keuzes te maken. Energiebesparing is bijvoorbeeld een zeer actueel en belangrijk thema. Samen met bedrijven en organisaties kunnen we op 26 juni inwoners laten zien dat isoleren of andere maatregelen niet alleen zorgen dat onze aarde minder opwarmt en onze afhankelijkheid van fossiele regimes vermindert. Het draagt ook bij aan een prettig warm huis én een lagere energierekening! Heeft een duurzame oplossing waarmee inwoners morgen nog aan de slag kunnen? Of kunt u onze inwoners inspireren om een duurzame stap te zetten? Dan hopen wij u 26 juni te zien!”

Wij gaan groen

De eerste editie van de Greune Mèrt in 2019 was een groot succes. Toen heeft de duurzaamheidsmarkt duizenden bezoekers mogen ontvangen! In 2022 doet de gemeente dat graag over, samen met ú. Ook dit keer verwacht de gemeente weer veel bezoekers, mede door de koopzondag in het centrum van Horst.

Op de Greune Mèrt wordt ingezet op zien, doen, proeven én beleven. De inwoners moeten verrast worden! Ook is het de bedoelding dat de bezoekers praktische tips en ideeën meekrijgen voor thuis.

Wethouder Eric Beurskens: “Ik hoop dat de inwoners geïnspireerd worden. En dat men na de duurzaamheidsmarkt bijvoorbeeld aan de slag gaat met het afkoppelen van de hemelwaterafvoer en het vergroenen van de tuin. Dat is niet alleen mooi, maar helpt ook bij het tegengaan van hittestress en wateroverlast. Ook is het goed voor de biodiversiteit. Allemaal belangrijke duurzaamheidsthema’s en het verhoogt ook nog eens het leefgenot!”.

Deelname is laagdrempelig én voordelig

De Greune Mèrt is op koopzondag 26 juni van 11.00 tot 17.00 uur in en rond evenementenhal de Mèrthal in het centrum van Horst. Het evenement is gratis voor publiek. Aan uw deelname zijn géén kosten verbonden. U kunt gebruik maken van diverse soorten stands, op de website van de gemeente vindt u hierover meer informatie: www.horstaandemaas.nl/greune-mert. Voor niet-commerciële partijen (zoals inwonersinitiatieven, verenigingen of stichtingen) is dit gratis. Commerciële partijen betalen alleen de materiaalkosten. Zo kunnen zoveel mogelijk bedrijven, organisaties en initiatieven meedoen. De Greune Mèrt wordt uitgebreid gepromoot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio