2.6 C
De Bilt

Juan van Helden ontvangt Vrijwilligersmedaille van Venray

Vrijdagavond 6 januari ontving brandweerman Juan van Helden uit handen van burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Venray de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor zijn 25 jaar lange verdiensten voor het brandweerkorps Venray.

Juan van Helden

Juan van Helden heeft vele functies uitgeoefend bij de Venrayse brandweer. Naast brandweerman was hij in het verleden ook brandweerchauffeur en instructeur/oefenleider. Momenteel is hij bevelvoerder, maar deze maand neemt hij afscheid als vrijwilliger van brandweerkorps Venray. 

Van bedrijfsbrandweer naar gemeentebrandweer

Van Helden is op 1 januari 1998 begonnen bij brandweer Venray en was in die periode ook actief bij de bedrijfsbrandweer van Rank Xerox. Daar organiseerde en jureerde hij onder andere de brandweerwedstrijden. Bij gemeentebrandweer Venray bekleedde hij naast zijn hulpverlenersfunctie ook de rol van penningmeester in de personeelsvereniging.

Aanpak natuurbrandpreventie

Als preparatist gedetacheerd vanuit Rank Xenox bij de gemeentebrandweer heeft Van Helden zich ook beziggehouden met de wijze waarop natuurbrandbestrijding grootschalig en multidisciplinair kunnen worden aangepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio