15 C
De Bilt

Kermis Venray gaat door met speciaal attractie

Venray – De kermis in Venray gaat officieel door zo lang de coronabesmettingen het toelaten. Maar de kermis in Venray vind dit jaar niet plaats in het centrum van Venray, maar net buiten het centrum ervan. Namelijk op het terrein van de Wetteling en een gedeelte van de Zuidsingel, tussen de rotondes Leunseweg en Langstraat.

Speciale attracties in Venray

De kermis in Venray heeft dit jaar een primeur. Hij is groter dan ander jaren, met maar liefst 70 attracties, Daarnaast zijn er 3 gloednieuwe attracties te bewonderen. De grootste publiekstrekker dit jaar belooft de 65 meter hoge propeller Airborne te worden. De attractie, die plaats biedt aan 32 inzittenden, haalt snelheden van ruim 120 kilometer per uur. Ook nieuw voor Venray zijn de spectaculaire Reactor en Disco Jumper.

Daarnaast is er de terugkeer van grote torenzweefmolen Around The World XXL, achtbaan Super Mouse, de fraai gethematiseerde schommel Show Time en de altijd razendsnelle Snow Jet. Ook voor de kleine kermisbezoekers is er genoeg te ontdekken en te beleven zoals met de komst van Nederlands nieuwste kinderzaak RaceORama, de nostalgische carrousel, op avontuur in de buggy Adventure Ride, varen over echt water in de bootjesmolen en ontbreekt de grote Mega Slide glijbaan niet. Naast alle vermaakzaken is er een uitgebreid aanbod aan de meest uiteenlopende oefeningspelen en consumptiezaken. Van kamelenrace tot kikkerspel en van poffertjessalon tot twisted chips.

Kermis terrein


Het kermisterrein wordt ingericht op de 1,5 meter regel en geheel omheind. Attracties staan ruim van elkaar opgesteld. De toegangspoorten tot het kermisterrein liggen aan de Leunseweg en de Langstraat. Via andere wegen is het terrein niet toegankelijk! Boven de toegangspoorten hangen sensoren, die de bezoekers tellen. Met de teldata wordt gemonitord of het niet te druk wordt op het terrein. Er geldt namelijk een maximaal toegestaan aantal bezoekers, dat gelijktijdig op het terrein aanwezig mag zijn. Bij de ingangen staan matrixborden, waarop een druktemeter zichtbaar is en wordt vermeld, wanneer het terrein vol is.


De Venrayse kermis opent vrijdag 30 juli om 15:00 uur haar poorten. Alle andere dagen is de kermis geopend van 13:00 tot 24:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio