17.6 C
De Bilt

Kommee helpt ouderen Mook en Middelaar weer op pad

De gemeente Mook en Middelaar gaat met Kommee als eerste gemeente van Noord-Limburg senioren ondersteunen om hun weg (terug) te vinden binnen het (openbaar) vervoer. Inclusief Buurt- en Wensbus. Het gaat om een samenwerking van gemeente, vervoerders, dorps- en wijkraden en KBO-afdelingen.

Opties voor ouderen niet altijd duidelijk

Voor ouderen is het niet altijd duidelijk wat de mogelijkheden zijn als autorijden bijvoorbeeld geen optie meer is. Met het OV, Wensbus, Omnibuzz en Automaatje zijn er meerdere mogelijkheden om van A naar B te komen. Wat kan er in de eigen gemeente? En: hoe werkt het? Speciaal hiervoor is “Kommee” in het leven geroepen. Om ouderen in Noord-Limburg (weer) op weg te helpen.

Kommee, Samen op pad

Onder de naam Kommee introduceert Trendsportal (het samenwerkingsverband van de acht gemeenten in Noord-Limburg op het gebied van mobiliteit en logistiek) informatiebijeenkomsten, een Vervoersdag en praktijkdagen.
Op de informatiebijeenkomsten krijgen ouderen informatie over alle vervoersmogelijkheden in hun eigen buurt. De Vervoersdag is bedoeld om beschikbare vervoersmiddelen zelf te bekijken en in alle rust vragen te stellen. Ook kunnen bezoekers zich ter plaatse opgeven voor een praktijkdag, om een keer onder begeleiding op pad te gaan.

Kommee in Mook en Middelaar

Kommee is een regionaal initiatief. De gemeente Mook en Middelaar bijt het spits af. Inwoners – senioren, maar ook hun (klein)kinderen – zijn welkom op 3 informatiebijeenkomsten:

  • vrijdag 20 mei, van 15.00-17.00 uur , Gemeenschapshuis De Wieken, Molenhoek
  • woensdag 1 juni, van 13.30-15.30 uur, MFC de Koppel, Middelaar
  • vrijdag 10 juni, van 15.00-17.00 uur, ‘t Môks Café, Mook

Vervoersdag

De Vervoersdag is gepland op woensdag 15 juni op station Mook-Molenhoek. Op deze dag zijn alle voor de gemeente Mook en Middelaar beschikbare vervoersmogelijkheden aanwezig. Dit wordt mogelijk gemaakt door Arriva, Connexxion, Wensbus, Omnibuzz, Avan, ANWB-Automaatje en RRReis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio