15.7 C
De Bilt

Landmark Gennep West: Frans Klerkx over gedachte achter kunstwerk

Gennep – Onlangs werd het kunstwerk Landmark Gennep West bij het Weverpark onthuld. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Frans Klerkx. Kent u de betekenis achter het kunstwerk?

Uitleg van de kunstenaar

Frans Klerkx legt uit: “Op deze plek komen twee elementen bij elkaar: de levende natuur in de vorm van het Weverpark en de dode natuur in de vorm van een beeld bestaande uit drie geometrische vormen. De levende natuur met zijn bomen en bloemen verandert heel snel. De miljoenen jaar oude, dode natuur – waartoe staal en hardsteen behoren – verandert maar heel langzaam. Dat contrast boeit mij en illustreert dat uiteindelijk alles aan verandering onderhevig is.”

Speciaal voor Gennep

Vanaf het begin van zijn kunstenaarschap is Frans Klerkx gefascineerd door de basisvormen van de geometrie (cirkel, driehoek, vierkant). Deze vormen zijn kenmerkend voor zijn schilderijen en beelden. Het Landmark is speciaal voor Gennep ontworpen en bestaat uit drie platen cortenstaal die zijn ‘gevouwen’ en samengevoegd, waardoor ze aan de top een kleine driehoek vormen. Cortenstaal is een weervast, duurzaam en rauw materiaal dat alleen aan de oppervlakte roest. Daaraan dankt het beeld  zijn geleefde karakter en warme kleuren.

1 REACTIE

  1. Tot dusverre de pseudo-intellectuele verantwoording van de kunstenaar. Waar blijven de journalistieke vragen: kan dit object op draagvlak rekenen? Hoeveel gemeenschapsgeld kost het? Welke banden heeft de kunstenaar met lokale politiek en ambtenarij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio