8.3 C
De Bilt

Matrassen inleveren kan bij Milieupark Heukelom

Bergen (L) – Inleveren van een matras loont het milieu. Jaarlijks worden in Nederland zo’n 1,5 miljoen matrassen weggegooid. Deze werden veelal verbrand. Maar een matras bevat waardevolle grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Op het Milieupark Heukelom in Bergen staat een container waar droge matrassen verzameld worden, die voor ruim 90% gerecycled worden.

Veroorzakers brand in afvalberg

Matrassen, batterijen en accu’s zijn de grootste veroorzaker van brand in een afvalberg. Als een matras vochtig is, kan er broei en daardoor brand ontstaan. Vandaar dat matrassen niet meer bij het grofvuil mogen worden aangeboden.

Inleveren van droge matrassen

Wilt u een matras naar het milieupark brengen? Dat kan alleen als u een droog matras inlevert. Zet uw oude matras dus niet buiten in de regen of in een vochtig schuurtje voordat u deze gaat afvoeren. Op het milieupark kunt u uw matras in een speciale gesloten container voor uw matras leggen.

De matrassen kunnen daardoor niet vochtig worden. Voor het inleveren betaalt u het normale poorttarief van € 15,- per aanbieding van maximaal 2 m3. Natte matrassen kunt u niet meer inleveren op het milieupark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio