13.9 C
De Bilt

Multifunctioneel centrum in de Sint-Michaëlkerk Wanssum

Wanssum Er is een principeakkoord bereikt over het realiseren van een nieuw multifunctioneel centrum (MFC) in Wanssum. De gebruikers van gemeenschapshuis ‘De Zandhoek’, het kerkbestuur en het bisdom Roermond zijn overeengekomen om dit MFC te vestigen in de Sint-Michaëlkerk in Wanssum. Tegelijkertijd heeft Wonen Limburg zich bereid verklaard om de huidige locatie van ‘De Zandhoek’ in te zetten voor (sociale) woningbouw.

De afgelopen jaren heeft een brede werkgroep in Wanssum plannen gemaakt voor een multifunctioneel centrum (MFC) in Wanssum. De werkgroep heeft zich daarbij laten leiden door de uitgangspunten van het project ‘Schoon Door De Poort’.

Sint-Michaëlkerk

De Sint-Michaëlkerk in Wanssum is een degelijk gebouw op een centrale plaats in het dorp. Een architect heeft een passend schetsontwerp getekend waarbij een permanente sacrale (gebeds)ruimte is voorzien naast de veilige zichtbaarheid van het historische doopvont en historische kerkelijke attributen. Daarnaast is er ruimte voor onder andere het gymnastiekonderwijs van basisschool de Peddepoel, het jeugd en jongerenwerk, de KBO, de fanfare, het koor en de toneelvereniging, de carnavalsvereniging en overige sportactiviteiten. Alle activiteiten kunnen in het bestaande kerkgebouw plaatsvinden. Nieuwbouw is niet nodig.

De Zandhoek

Het huidige gemeenschapshuis ‘De Zandhoek’ wordt gesloopt. Daarmee ontstaat er ruimte voor woningbouw. Wonen Limburg heeft de intentie uitgesproken om de locatie in te vullen met een nader te bepalen aantal sociale huur- en eventueel koopwoningen. Samen met de dorpsraad Wanssum onderzoekt Wonen Limburg de passende woonbehoefte. Eventueel stelt de gemeente Venray daarvoor een aanvullend gedeelte grond ter beschikking.

Planning

De komende periode gaan alle betrokken partijen verder met de uitwerking van de plannen. In november 2021 biedt de werkgroep het definitieve projectplan aan het college en gemeenteraad aan. In 2022 kan dan worden gestart met de realisatie van een multifunctioneel centrum in de Sint-Michaëlkerk. Daarna start Wonen Limburg met de realisatie van de woningbouw op de huidige locatie van ‘De Zandhoek’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio