4.1 C
De Bilt

Ondernemers proosten samen op nieuw toeristisch seizoen

Gemeente Horst aan de Maas organiseerde op maandag 11 april een toeristische netwerkdag. Een speciale dag voor alle ondernemers en instanties die een belangrijke bijdrage leveren aan de bruisende vrijetijdseconomie in Horst aan de Maas. De dag stond volledig in het teken van ontmoeten, verbinden en inspireren. Samen met ruim 90 aanwezigen werd geproost op het toeristische seizoen dat van start is gegaan.

Ondernemers lekker aan de slag

Wethouder Eric Beurskens: “We hebben veel parels in Horst aan de Maas. Groot en klein. Deze moeten we verbinden. Zo maken we samen van Horst aan de Maas een schitterend juweel. Deze toeristische netwerkdag is een mooie kick-off. Tijdens de opdrachten heb ik al mooie ideeën zien ontstaan.

Hopelijk gaan de ondernemers ook na deze dag aan de slag met het verder uitwerken van die plannen. Wanneer er samengewerkt wordt én ze zorgen dat Horst aan de Maas aantrekkelijk blijft voor toeristen is er ook subsidie mogelijk voor dat plan! Ik hoop dat de energie die ik gezien heb erin blijft en wens iedereen dan ook een fantastisch toeristisch seizoen.”

Ontmoeten, verbinden en inspireren

Met een boordevol interactief programma zijn er diverse thema’s aangekaart. De workshops Samenwerken leidt tot marktkansen, Van bierviltje naar businessplan mét subsidie en Social media do’s & dont’s werden goed bezocht. Ook werd er in een gezamenlijke sessie nieuwe ideeën aangekaart door de deelnemers. Zij kregen hierbij de opdracht om nieuwe projecten en ideeën te verzinnen binnen het thema natuur, horeca, cultuur of recreatie. Eén van de vele creatieve ideeën die op tafel kwam is Boer zoekt gondiër.

Adviesraad verder op de kaart gezet

Tijdens het event zijn de leden van de adviesraad ook in de spotlight gezet. In de Adviesraad zitten mensen uit toerisme en recreatie, horeca, detailhandel, landschap, erfgoed, kunst en cultuur. Zij adviseren ondernemers over hun project. Inmiddels heeft de adviesraad de gemeente 9x positief geadviseerd over de ingediende projecten.

In totaal is er afgelopen periode ruim € 135.000 aan subsidie verstrekt aan projecten die Horst aan de Maas aantrekkelijker maken voor toeristen. Uiteraard kunnen de ondernemers die inspiratie hebben opgedaan voor nieuwe toeristische projecten ook bij de gemeente en adviesraad aankloppen voor advies en subsidie.

Goede afdronk

Na de energieke afsluiter “service met een smile” maakte de ondernemers gebruik van de gelegenheid om nog verder te netwerken onder het genot van een borrel. Tot in de avond werden er nog ideeën uitgewisseld. Na een succesvolle eerste editie, wordt al direct uitgekeken naar een nieuwe toeristische netwerkdag in het najaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio