2.3 C
De Bilt

Onrechtmatig gebruik gemeentegrond aangepakt in gemeente Venray

Op veel verschillende plekken in de gemeente Venray worden stukken gemeentegrond zonder toestemming gebruikt. Dit gaat soms om kleine strookjes, maar soms ook om behoorlijke stukken grond. In totaal bijna 30.000 m2 gemeentegrond die voor verkoop in aanmerking komt, met een waarde van zo’n 3,4 miljoen euro. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om dit illegaal gebruik van gemeentegrond te stoppen.

Niet toegestaan gebruik gemeentegrond

“Het ongeoorloofd gebruik van gemeentegrond is in de loop van tijd uitgegroeid tot een behoorlijk probleem. Tot nu toe is er alleen handhavend opgetreden als we bij ongewenste situaties uitkwamen. Bijvoorbeeld als we bij de aanleg van een nieuwe weg plots in iemands voortuin terecht kwamen. Deze aanpak zorgt voor willekeur en ongelijke behandeling van onze inwoners. Daarnaast gaat het om een aanzienlijk bedrag aan inkomsten dat we als gemeente nu mislopen. En daar willen we vanaf.”, aldus wethouder Wim de Schyver.

Maatwerk

Begin 2024 gaat de gemeente Venray op zoek naar een bureau dat gespecialiseerd is in de aanpak van illegaal grondgebruik. Vast staat dat het om maatwerk gaat. Het gebruik van ieder stukje grond is immers anders en kent een eigen geschiedenis. In overleg met de betrokken inwoners brengt de gemeente de situatie in kaart en zoeken we naar de beste oplossing. Inwoners krijgen hierover vanzelf bericht van de gemeente.

Naast gebruik van gemeentegrond door inwoners, zijn er ook situaties waarbij de gemeente onterecht private grond in gebruik heeft genomen. Ook deze gevallen worden nu in beeld gebracht en voorgoed opgelost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio