15.7 C
De Bilt

Extra opvanglocatie op Stationsweg voor vluchtelingen uit Oekraïne

Begin december verhuizen ongeveer 60 bewoners van de opvanglocatie bij het Raayland College naar een aantal woningen aan de Stationsweg. Het gaat om vijf voormalige cliëntenwoningen van Vincent van Gogh. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de nieuwe buren.

De mensen die aan de Stationsweg komen te wonen, verblijven al een tijdje in Venray. De meeste van hen hebben een betaalde baan of gaan naar school. Door de verplaatsing naar een woning aan de Stationsweg creëren we voor deze mensen meer privacy en is er weer ruimte beschikbaar voor andere vluchtelingen in de opvanglocatie bij het Raayland College.

Woningen Stationsweg

De woningen aan de Stationsweg waren al eerder in beeld als opvanglocatie. Destijds is ervoor gekozen om prioriteit te geven aan andere opvanglocaties. Het gaat om de woningen aan de Stationsweg 48, 48a, b, c en d. De laatste jaren waren hier internationale werknemers gehuisvest. Deze mensen zijn onlangs verhuisd naar de gemeente Horst aan de Maas. De woningen worden op dit moment opgeknapt en schoongemaakt.

Het Rode Kruis beheert de locatie

De vluchtelingen uit Oekraïne zijn al aardig gewend in Venray. Mochten ze toch tegen problemen aanlopen dan kunnen ze terecht bij de medewerkers van het Rode Kruis. Deze medewerkers zijn een aantal uur per dag aanwezig in een nabijgelegen kantoorruimte.

Omgevingsvergunning en gedoogbesluit

De zorgwoningen aan de Stationsweg staan op de nominatie om plaats te maken voor een groenvoorziening. Vincent van Gogh is, vanwege de crisis in de Oekraïne, bereid om de plannen hiervoor nog twee jaar op te schorten. Omdat dit niet het oorspronkelijke plan was, moet de gemeente hiervoor een aparte omgevingsvergunning aanvragen. De officiële vergunningsprocedure start eind dit jaar of begin volgend jaar. Dit traject neemt enige tijd in beslag en de noodzaak voor opvanglocaties is hoog. Daarom neemt het college van burgemeester en wethouders 22 november een gedoogbesluit. Hiermee is het mogelijk om deze locatie snel te kunnen gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio