15.1 C
De Bilt

Programma Vrijetijdseconomie voor toeristische ontwikkeling Gemeente Bergen

Bergen – Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om het Programma Vrijetijdseconomie Gemeente Bergen vast te stellen. Dit programma is een uitwerking van het Economische Programma Bergen 2030 en biedt de handvaten voor toeristische ontwikkelingen.

Toerisme belangrijke sector

Gemeente Bergen ziet toerisme als een belangrijke sector die bijdraagt aan werkgelegenheid en zorgt voor voldoende voorzieningen voor haar inwoners. Kortom, toerisme draagt bij aan een prettig woon- en leefklimaat in Bergen.

Toeristische ontwikkeling vraagt om kaders

Op nationaal niveau groeit toerisme sterk, door een toename van zowel buitenlandse als binnenlandse toeristen. De gemeente Bergen wil hier passend op in spelen. Toeristische ontwikkeling vraagt wel nadrukkelijk om kaders voor een passende ontwikkeling. Toeristische ontwikkeling moet plaatsvinden in balans met leefbaarheid en natuur en landschap.

Programma Vrijetijdseconomie

In samenwerking met stakeholders (ondernemers, terreinbeherende organisaties, vrijwilligersorganisaties, dorpsraden, toeristisch platform etc.) is in het programma koers gegeven aan wat passende ontwikkelingen zijn die bijdragen aan het versterken van de sector en aan de leefbaarheid. In het programma wordt de stip op de horizon geformuleerd:

De gemeente Bergen positioneert zich de komende jaren als het hart van de Maasduinen. Toeristen en inwoners kunnen dit beleven met kwalitatief, aantrekkelijk en onderscheidend aanbod dat in balans is met de leefbaarheid en leefomgeving.

Een stip op de horizon die de samenwerking tussen de gemeente en het toeristische veld en inwoners organiseert. Volgens het college is het tijd om samen met de sector de gewenste ontwikkeling en samenwerking nieuw leven in te blazen. Het programma Vrijetijdseconomie gemeente Bergen wordt op 8 september in de Raadscommissievergadering Ruimte en Economie behandeld. Aanvangstijd is om 19:30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio