12.8 C
De Bilt

Tentoonstelling In de Schaduw van de Tijd op drie locaties in Venray

Gemeente Venray verleent een subsidie van 20.000 euro voor de tentoonstelling In de Schaduw van de Tijd, een uniek samenwerkingsproject van Odapark, Venrays Museum en de Duitse Militaire begraafplaats in Ysselsteyn.

Van augustus tot oktober is op deze drie locaties een uitgebreide tentoonstelling te zien met als overkoepelend thema de erkenning en verkenning van het verleden. Met video-installaties, audio-ervaringen, tekeningen en sculpturen worden de perspectieven van internationale kunstenaars uit Syrië, Oekraïne, Tsjetsjenië, Verenigde Staten en Duitsland gekoppeld aan verhalen uit de directe omgeving. De expositie richt zich dan ook niet alleen op het Nederlandse perspectief of alleen het verleden van de Tweede Wereldoorlog.

Een toeristische fietsroute tussen de locaties en een educatief programma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO maken ook deel uit van het programma.

Tentoonstelling door samenwerking met veel partijen

“Dit bijzondere project laat zien waar Venray goed in is: samenwerken om mooie dingen te bereiken. Naast Odapark, Venrays Museum en de militaire begraafplaats, werken ook Cultura Venray, Historisch Platform Venray en organisaties uit Duitsland mee. We verwachten met deze tentoonstelling over een thema dat meer dan ooit actueel is, de belangstelling te trekken van vele bezoekers en speciale doelgroepen, zoals schoolgaande jeugd. Het sluit volledig aan bij de doelstellingen van onze Kunst en Cultuurnota. Ondersteuning vanuit de gemeente met een eenmalige subsidie is dan ook op zijn plaats”, aldus wethouder Wim de Schryver.

De tentoonstelling start op 11 augustus en duurt tot 22 oktober. Een aantal onderdelen van deze tentoonstelling is blijvend. Kijk voor meer informatie en het programma op: www.odapark.nl en https://venraysmuseum.nl/eeltje/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio