13.3 C
De Bilt

Veiligheidsdagen in Nieuw Bergen goed bezocht

Nieuw Bergen – Afgelopen weekend op 17 en 18 juni, vonden de Veiligheidsdagen plaats in Nieuw Bergen bij winkelcentrum Mosaïque. Diverse organisaties op het gebied van veiligheid presenteerden zich daar aan het publiek. Naast de gebruikelijke instanties zoals politie, brandweer en Veilig Verkeer Nederland, was er ook vertegenwoordiging van het Rode Kruis, DrugsView, Act!, BOB, Bureau Drugszaken en Kijk niet weg.

Veiligheidsdagen laten ook praktijk zien

Alle organisaties hadden uiteraard veel informatie om aan de bezoekers te verstrekken, maar er werden ook praktische demonstraties en uitleg gegeven. Zo kon je ervaren hoe je als politieagent door een hindernisbaan heen moest zien te komen, of je hoe je reactievermogen in het verkeer beïnvloed wordt als je alcohol op hebt. Een demonstratie van een brandje blussen was er ook, maar je kon ook de kracht van het water ervaren door zelf een brandweerslang onder controle proberen te houden.

Herkennen is belangrijk

Bij veiligheid hoort ook het herkennen van gevaar. Toch was het best bijzonder om ook door een hennepkwekerij, cocaïnewasserij of synthetisch drugslab te lopen. Niet allen de materialen, maar vooral ook de geuren gaven bezoekers een goede indicatie hoe dat nou precies ruikt en hoe je het dus in je eigen omgeving zou kunnen herkennen. Naast al dat doen, was er ook genoeg ruimte voor de mensen uit de praktijk om hun verhaal te doen en een beeld te geven van hun werk en wat er daarbij allemaal komt kijken. Kortom een geslaagde en zeker ook leerzame Veiligheidsdag in Nieuw Bergen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio