12.4 C
De Bilt

Venray Fonds voor ondersteuning energiekosten van verenigingen, organisaties en ondernemers

Vanaf vrijdag 31 maart kunnen Venrayse verenigingen, maatschappelijke organisaties en mkb-bedrijven aanspraak maken op een eenmalige tegemoetkoming in de gestegen energiekosten. Onder bepaalde voorwaarden, kan een subsidie aangevraagd worden om 50% van de gestegen energiekosten over een periode van zes maanden te compenseren. Met een maximum van 7000 euro.

Voor inwoners zijn er vanuit het Rijk en gemeente al verschillende regelingen om in de oplopende energiekosten te worden ondersteund (zie www.venray.nl/hulp-bij-hoge-energiekosten). Voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en kleine ondernemers ligt dit lastiger. Om ook hen hierin tegemoet te komen, riep de gemeenteraad het college van B&W afgelopen november via een motie op met een regeling te komen. In de raadsvergadering van 21 maart heeft de raad unaniem ingestemd met deze nieuwe regeling.

Voorwaarden

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. Zo is de regeling uitsluitend bedoeld voor het opvangen van de gestegen energiekosten. Voor een vereniging of maatschappelijke organisatie geldt dat zij gericht moeten zijn op de inwoners en de pand(en) die ze gebruiken of bezitten, moeten in de gemeente liggen. Ondernemers komen in aanmerking als zij 1 tot 50 personen in dienst hebben, één of meerdere bedrijfspanden in Venray hebben en ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

En tot slot kunnen ondernemers en verenigingen die al in aanmerking komen voor de landelijke Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) geen aanspraak maken op het Venray Fonds.

Aanvragen

Kijk voor meer informatie over het Venray Fonds op www.venray.nl/hulp-bij-hoge-energiekosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio