13.2 C
De Bilt

Gemeente Venray past plan flexwoningen aan

Het college van B&W van Venray komt later dit jaar met een aangepast plan voor de opvang van ontheemden in de gemeente Venray. In de vergadering van 27 juni kwam de gemeenteraad met nieuwe kaders en een gewijzigde opdracht aan het college. Wethouder Martin Leenders: “Wij hebben onze inwoners luid en duidelijk gehoord en ook goed geluisterd naar wat de gemeenteraad wil. Uiteindelijk willen we het beste plan voor Venray. We zetten daarom onze schouders onder deze nieuwe opdracht.” Het college verwacht eind 2023 een gewijzigd plan aan de raad te kunnen presenteren.

Opgave opvang in gemeente Venray

De opgave voor de opvang van ontheemden in de gemeente Venray is onveranderd. Met de nieuwe kaders van de raad gaat het college nu met een andere blik naar de eerdere locatiestudie kijken en de locaties opnieuw beoordelen. Ook krijgt het college de opdracht om in deze fase van het proces al met de omgevingsdialoog te starten.

Onderzoek belangrijke informatiebron

Wethouder Leenders: “Het onderzoek dat we de afgelopen maanden hebben uitgevoerd, is nog steeds een belangrijke informatiebron. Wel gaan we het onderzoek verder aanvullen met de nieuwe kaders. Zo gaan we kijken naar de sociale impact voor de diverse locaties. En we wegen de omgevingsdialoog mee. Uiteindelijk willen we tot een goed plan komen, samen met alle betrokkenen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio