5 C
De Bilt

Venray heeft plannen voor woningbouw Westsingel

Venray – Op de Westsingel 1, beter bekend als Den Hoebert, komen 102 nieuwe woningen. Het college van B&W stemde 17 januari 2023 in met het bestemmingsplan wat het mogelijk moet maken om op deze plek 24 zorgappartementen, 9 levensloopbestendige woningen en twee appartementencomplexen te realiseren.

Venrayse woonbehoefte

Lang was onduidelijk wat er met dit stukje Venray ging gebeuren. Wethouders Jenneskens is dan ook blij met deze ontwikkelingen die bijdragen aan de Venrayse woonbehoefte. “Het ligt op een belangrijk kruispunt in Venray. De leegstand in de afgelopen jaren is niet goed geweest voor de uitstraling van dit gebied. Het college is dan ook verheugd dat er nu een initiatief ligt voor de herontwikkeling naar woningbouw.” aldus wethouder Jenneskens.

Huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën

Sinds het voorjaar van 2022 is LPM Development uit Weert bezig geweest met de uitwerking van de plannen. Met als resultaat een plan woningen in verschillende prijscategorieën. In totaal bestaat het plan uit 102 woningen in een groene setting. Er komen 24 zorgappartementen aan de Langstraat, 9 levensloopbestendige woningen en twee appartementencomplexen van 37 en 32 appartementen aan de Westsingel. De toekomstige bewoners van de 2 appartementencomplexen kunnen parkeren in een halfverdiepte parkeergarage. Daarmee ontstaat er ruimte voor een groen middengebied.

Een uitdagend plan

Edwin van der Looy, van LPM Development, spreekt van een mooi project: “Het ontwikkelen van een perceel in bestaand stedelijk gebied vraagt om een goede inpassing in de omgeving met behoud van de kwaliteiten van het gebied. Reden voor ons om goed te luisteren naar de omwonenden en opmerkingen en suggesties waar mogelijk door te voeren in de planuitwerking. Deze uitdaging zijn wij aangegaan en volgens mij zijn wij daar goed in geslaagd.”

Vervolgproces

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 27 januari 2023 voor iedereen ter inzage voor een periode van 6 weken. Het voorstel wordt daarna besproken in de commissie Wonen. Na inwerkingtreding van het bestemmingsplan door de raad kunnen de initiatiefnemers van het plan de omgevingsvergunning aanvragen. Daarna kunnen zij starten met de realisatie van dit project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio