10 C
De Bilt

Vrijheidsvuur naar Venray

In september wordt in de Peel de bevrijding herdacht. Het vrijheidsvuur is hét symbool voor eenheid en voor leven in vrede en vrijheid. Op 19 september wordt het vrijheidsvuur ontstoken en verspreid. De gemeente Venray doet dit jaar voor de tweede keer mee.

Vrijheidsvuur

Samen met de burgemeesters van zeven Brabantse en vier Limburgse Peelgemeenten ontsteekt de Stichting Vrijheidsvuur de Peel met de gemeente Laarbeek op 19 september het Vrijheidsvuur in het Openluchttheater in Mariahout. Burgemeester Uitdehaag neemt het vuur voor Venray in ontvangst. Het wordt een sfeervol en kleurrijk programma, met onder andere medewerking van gildes en schutterijen, Firebrigade Pipes & Drums uit Gemert-Bakel en een escort van militaire voertuigen met burgemeesters.

Vuur naar Ysselsteyn

Na afloop van de ceremonie brengen lopers van Atletiek Vereniging Venray het vuur naar Ysselsteyn. Naar verwachting komen de lopers rond 21.15 uur aan op het Lovinckplein in Ysselsteyn voor de estafette naar het Duitse oorlogskerkhof aan de Timmermansweg. Het vuur komt daar rond 22.00 uur aan, waar de burgemeester Uitdehaag het vuur in aanwezigheid van belangstellenden ontsteekt.

Meedoen?

Individuele lopers die mee willen doen, zijn van harte welkom om aan te sluiten. Zij kunnen zich op 19 september om 21.00 uur melden op het Lovinckplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio