6.7 C
De Bilt

Wandelen bij het Reindersmeer? Parkeren kan ook bij zwemplas Seurenheide

Bergen (L) – Het Reindersmeer in Well is een aantrekkelijk gebied om te wandelen, heel veel wandelaars komen naar dit gebied voor een korte of langere wandeling. Vooral in de weekenden zijn de twee parkeerplaatsen bij het bezoekerscentrum vaak vol, ook op de parkeerstrook in de berm van de Oude Baan is vaak geen plek meer.

Gratis parkeren op grote parkeerplaats

Wat veel bezoekers van dit recreatiegebied niet weten: bij zwemplas Seurenheide ligt een hele grote (gratis) parkeerplaats. Vanuit die parkeerplaats loopt u binnen enkele minuten naar het bezoekerscentrum, de start van de diverse wandelroutes.

Controles

Wanneer de parkeerplaatsen vol zijn parkeren sommige bestuurders hun voertuig op locaties waar dat niet is toegestaan. Daardoor ontstaan onveilige situaties, wordt het overige verkeer belemmerd en hebben aanwonenden overlast. De gemeente controleert op foutparkeerders. Bij een eerste overtreding volgt een waarschuwing, bij een herhaling ontvangt de bestuurder een boete van € 90,-.

Verkeersveiligheid

Fout parkeren beperkt de doorstroming en het overzicht van het verkeer waardoor de verkeersveiligheid in het geding komt. In de omgeving van het Reindersmeer zijn voldoende parkeerlocaties, zoals bij zwemplas Seurenheide. U moet misschien iets verder lopen, maar zo houden we dit recreatiegebied goed toegankelijk, aantrekkelijk en veilig voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio