3.2 C
De Bilt

Geplande woningbouwontwikkeling De Brier gaat niet door

Projectontwikkelaar SVE Group stopt met het eerder aangekondigde plan voor zo’n 300 woningen op De Brier in Venray. Het plan voor woningbouwontwikkeling blijkt in de huidige vorm financieel niet haalbaar. De gemeente Venray kiest ervoor om de herontwikkeling van het bedrijventerrein nu over te laten aan de markt.

Woningen op De Brier waren zeer gewenst

De gemeente was blij met het plan om woningen te realiseren op het noordelijk deel van bedrijventerrein De Brier. Het terrein ligt tegen een bestaande woonwijk en een gedeelte ligt braak. “Een win-win situatie”, aldus wethouder Erik van Daal. “Het is daarom dan ook teleurstellend dat deze ontwikkeling nu niet doorgaat. Er is nog altijd grote behoefte aan nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen. Wij zien De Brier nog steeds als een uitstekende locatie om dit te realiseren.”

In dit soort ontwikkelingen werkt de gemeente Venray samen met ontwikkelbedrijven en initiatiefnemers. De gemeente heeft hierin een faciliterende rol en bouwt zelf niet. Dat betekent dat de ontwikkelaar het initiatief heeft en dat de gemeente voorwaarden stelt en ook controleert of het plan aan deze voorwaarden voldoet.

De Brier wordt door de gemeente Venray gezien als een belangrijke locatie om een deel van de woningbouwbehoefte te vervullen. Daarnaast is het van belang dat deze locatie niet onnodig braak blijft liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio