14.2 C
De Bilt

Afscheid wethouder Bert van Ravenhorst en wethouder Robert van der Kooi

Westvoorne – Dinsdag 20 december tijdens de bijzondere raadsvergadering hebben wethouder Robert van der Kooi en wethouder Bert van Ravenhorst afscheid genomen als wethouders van gemeente Brielle. Met de fusie van Brielle met Hellevoetsluis en Westvoorne komt hun wethouderschap ten einde.

Bert van Ravenhorst

Wethouder Bert van Ravenhorst kan terugkijken op een mooie periode waarin hij verantwoordelijk was voor het sociale domein sport, onderwijs en museum. Burgemeester Rensen bedankte van Ravenhorst voor zijn collegialiteit en de samenwerking de afgelopen jaren. “Ik heb de afgelopen vier en een half jaar met veel bewondering gekeken naar hoe je die verantwoordelijkheden hebt ingevuld. Heel efficiënt en tegelijkertijd heel relaxt. Je had eigenlijk niet of nauwelijks kritiek vanuit de raad, niet omdat de raad niet kritisch was, maar omdat jij samen met jouw uitstekende team van ambtenaren de zaken goed voorbereidde en goed wist te presenteren.

Je hebt mooie prestaties neergezet, zoals het Sportakkoord, het Geuzenakkoord over preventiebeleid Gezond Leven, een zeer breed ingevulde enquête over de Ouderenzorg, en het meerjaren beleidsplan van het Museum, dat daardoor in staat was jaarlijks geweldig mooie tentoonstellingen te organiseren in de daarvoor verbouwde Cornelia van de Lindenzaal.”

Wethouder van Ravenhorst keek in de vergadering terug op het wethouderschap. ‘Als wethouder kom je op plekken waar je anders niet zo snel komt, het is afwisselend, je mag de koning ontmoeten en je kunt op lokaal niveau echt een verschil maken waardoor je ziet dat er mooie dingen gebeuren.’ Bert bedankte de ambtenaren, de raad en zijn collegegenoten voor de fijne samenwerking.

Robert van der Kooi

Burgemeester Rensen bedankte wethouder Robert van der Kooi in de vergadering voor zijn inzet en wenste hem voor de toekomst alvast succes. “Van ambtenaar naar wethouder in korte tijd. In die vier en een half jaar heb je echter wel geleerd en ook het nodige gepresteerd.  Een succes was de verbetering van de financiële huishouding van de gemeente. Een sluitende begroting werd tot doel gesteld en dat is ook gelukt, mede door de Zero Based Budgetting methode die jij inbracht. Bovendien is er door de verkoop van de Eneco aandelen 21 miljoen verdiend, waardoor het mogelijk bleek extra investeringen in Brielle te doen, naast de sanering van het huishoudboekje.”

Wethouder Robert van der Kooi keek terug op een mooie periode waarin hij verantwoordelijkheid was voor het onder andere financiën en buitenruimte met mooie projecten, zoals de binnenstad- en havenvisie. Hij bedankte de raad, college en de ambtenaren voor de prettige samenwerking.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio