4.8 C
De Bilt
zondag, 2 april 2023

Echtpaar Krowinkel krijgt erepenningen Brielle uitgereikt

Op vrijdag 27 mei zijn twee gemeentelijke erepenningen uitgereikt aan het echtpaar André en Henny Krowinkel, voor hun jarenlange inzet voor de V.V. Vierpolders in de gemeente Brielle. Voor André Krowinkel betreft het een postume uitreiking, omdat hij helaas op 21 maart jl. is overleden.

Echtpaar Krowinkel

Het besluit om de erepenningen toe te kennen aan het echtpaar Krowinkel is al in november door het college van B&W genomen en door de gemeenteraad met instemming bekrachtigd. Als het mooiste moment voor de uitreiking werd toen het 90-jarig jubileum van de voetbalvereniging bedacht, dat op 28 mei uitgebreid zal worden gevierd. Het overlijden van André Krolwinkel zal daar zeker herdacht worden.

Uitreiken erepenningen

Burgemeester Gregor Rensen reikte in het clubgebouw van de voetbalvereniging de erepenningen voor haar en haar man uit aan Henny Krowinkel-Lathouwers. Hij wenste Henny Krowinkel en haar kinderen heel veel sterkte. Burgemeester Gregor Rensen sprak de verwachting uit dat André Krowinkel in Vierpolders nog heel lang en heel positief herinnerd zal worden. Op de bijbehorende oorkonde zijn beiden verenigd.

Erepenning Brielle

Het gemeentebestuur van Brielle kent volgens traditie de mogelijkheid om als blijk van waardering en erkentelijkheid een erepenning toe te kennen. Dit jaar is de laatste kans om nog een aantal personen en organisaties die zich de afgelopen decennia als vrijwilligers zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente te onderscheiden.

Voetbalvereniging Vierpolders

De heer A.A. Krowinkel, geboren in Schiedam, woonachtig in Vierpolders en mevrouw H.W. Krowinkel-Lathouwers, geboren in Schiedam, eveneens woonachtig in Vierpolders. Beide echtelieden waren niet alleen al 47 jaar met elkaar getrouwd, maar waren ook allebei zeer vele jaren actief als vrijwilliger bij de voetbalvereniging Vierpolders, zonder voor elkaar onder te doen.

Bestuurslid

Hennie Krowinkel-Lathouwers is vanaf 1984 tot 1987 actief geweest als jeugdleider, vanaf 1987 tot de dag van vandaag is zij bestuurslid van de V.V. Vierpolders. Liefst 16 uur per week is zij hiermee bezig. Naast de jubileumcommissie regelt zij ook de barinkoop en het barrooster. Ook draait zij regelmatig zelf bardiensten. Hennie werd daarvoor al eerder tot erelid van de vereniging uitgeroepen.

Beheer gebouwen en terrein

André Krowinkel is iets later gestart met het vrijwilligerswerk bij v.v. Vierpolders, maar was ook al vanaf 1995 tot heden zeer actief als beheerder van de gebouwen en terrein van de plaatselijke voetbalvereniging in Vierpolders. Hij was het vaste aanspreekpunt voor de onderhoudsploeg. Ook hij besteedde zeker 16 uur per week aan zijn vrijwilligerswerk, dat hij beschouwde als een uit de hand gelopen hobby.

Samen zorgden zij ervoor dat het complex van de V.V. Vierpolders, zowel de velden als de kantine, er uitziet als om door een ringetje te halen. Ze zijn niet weg te denken bij de vereniging en staan altijd klaar voor de leden. Ze worden dan ook door de hele vereniging zeer gewaardeerd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio