8.8 C
De Bilt

Kindermiddag vogels spotten bij Tenallaplas in Rockanje

Rockanje – Vogels zijn er altijd en overal, ook in de winter. “Omdat het deze winter niet zo heel koud is beginnen sommige vogels weer te zingen.” aldus boswachter Mirjam Eikelenboom. Zaterdag 25 januari organiseert Stichting Het Zuid-Hollands Landschap vanaf Bezoekerscentrum Tenellaplas een kindermiddag speciaal over deze gevleugelde dieren. Gewapend met verrekijker kom je deze middag alles te weten over deze dieren, hoe je ze kunt herkennen, wat ze eten en hoe doen ze dat toch, vliegen?! Nieuwsgierig welke vogels we allemaal gaan zien? Meld je dan aan!

Eikelenboom vertelt: “Wij beginnen deze middag in het bezoekerscentrum Tenellaplas om je geheugen een beetje op te frissen, want stiekem ken je al best veel vogels, let maar op.” Daarna begint het echte werk: met een kijker en een echte telescoop ga je naar buiten om vogels te spotten.

Omdat het speuren naar en herkennen van de vogels buiten best een klus is, Staat er bij terugkomst in het bezoekers wat lekkers klaar. En knutsel je nog iets leuks, voor thuis.

Nieuwsgierig welke vogels we allemaal gaan zien en horen? Meld je dan aan en kijk met ons mee!

Locatie en meer informatie

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en wil jij de gevleugelde vriendjes leren herkennen? Meld je op tijd aan op www.zhl.nl/natuuragenda. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie.

Deze middag wordt georganiseerd door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap in samenwerking met het IVN, afdeling Voorne Putten Rozenburg.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio