4.3 C
De Bilt

Onze scholen beginnen weer!

Brielle/Hellevoetsluis – Na een lange zomervakantie starten op maandag 30 augustus onze scholen weer. De betrokken wethouders van gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne vragen weggebruikers om nu extra te letten op de verkeersveiligheid voor kinderen. Na de zomervakantie vinden namelijk opvallend meer verkeersongevallen plaats.

Kinderen en automobilisten rondom scholen

Op diverse plekken in de drie gemeenten hangen posters, spandoeken en worden de digitale informatieborden ingezet. Brielle en Westvoorne maken gebruik van het ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ campagnemateriaal van VVN en Hellevoetsluis zet de ‘Wij gaan weer naar school’ campagne met de tekeningen van Dick Bruna hiervoor in. De wethouders van de gemeenten vinden deze aandacht voor verkeersveiligheid voor kinderen hard nodig. Henk de Graad, wethouder Verkeer en Vervoer van gemeente Westvoorne licht toe: “Het was in de vakantie rustiger en meer overzichtelijk op de weg, voor zowel kinderen als voor automobilisten. Nu de scholen weer beginnen, neemt de verkeersdrukte toe. Helemaal op de wegen rond onze scholen. Dat is voor alle weggebruikers, en zeker voor kinderen, weer even flink wennen. Na de zomervakantie is het aantal ongevallen tussen kinderen en automobilisten daarom helaas beduidend hoger.”

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer

Automobilisten wordt gevraagd, om waar het kan hun routes en snelheid aan te passen nu de scholen weer beginnen. “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, zij kunnen het verkeer niet goed overzien en zelfs tot 16 jaar leveren complexe verkeerssituaties nog regelmatig problemen op voor kinderen. We roepen automobilisten op om langzamer en meer alert te rijden in de buurt van kinderen en de wegen langs scholen zoveel als mogelijk te mijden tijdens de begin- en eindtijden van de scholen”, aldus de wethouder Verkeer, Peter Schop van gemeente Hellevoetsluis.

Extra letten op de snelheid

De posters en spandoeken in de gemeenten tonen een duidelijk beeld: voor de veiligheid van de kinderen is het belangrijk om de snelheid aan te passen. Wethouder Verkeersveiligheid, Robert van der Kooi van gemeente Brielle: “We willen automobilisten ervan bewust maken dat snelheid een belangrijke rol speelt, als het gaat om verkeersveiligheid. Juist door te hard rijden of door een snelheid die hoger is dan op dat moment veilig is, ontstaan veel verkeersongelukken. Een te groot deel helaas met dodelijke afloop. Onderwijswethouder Bert van Ravenhorst van gemeente Brielle vult aan: “We zien daarom graag dat de campagne bijdraagt aan een betere verkeerveiligheid voor onze kinderen, nu de scholen weer beginnen.” De posters en spandoeken blijven enkele weken hangen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio